Bemutatkozás

A Nebuló Közétkeztetési Intézmény 2016. január 1. óta látja el a közétkeztetési feladatokat Szigethalmon. Az intézmény fenntartója Szigethalom Város Önkormányzata.

A településen belül 13 konyhát működtetünk, amelyek többsége tálalókonyha, és jelenleg kettő főzőkonyhánk üzemel. Konyháink a szigethalmi általános iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az idősek otthonában találhatók.

Legnagyobb főzőkonyhánk, amely a Szigethalmi Széchenyi István Általános Iskola épületében található, 1.600 adag kapacitással rendelkezik. Erről a főzőkonyhánkról szállítjuk ételeinket valamennyi szigethalmi óvodába, a szigethalmi általános iskolákba, továbbá több környékbeli település magán fenntartású óvodájába és iskolájába.

A Széchenyi Iskolai főzőkonyhánk a NÉBIH élelmiszer-higiéniai, élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-minőségi szempontok szerinti minősítő rendszerében „jó” (83 %) minősítést kapott 2019-ben.

Egy kisebb főzőkonyhánk működik a Nobilis Humán Szolgáltató Szivárvány Bölcsőde épületében. Ezen konyhánkról látjuk el közétkeztetéssel a helyi bölcsőde mindkét részlegét, továbbá a Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény Idősek Otthonát és a Fogyatékosok Nappali Intézményét, valamint környékbeli településen működő magánbölcsődét, továbbá egyházi fenntartású idősek otthonát is.

A bölcsődei főzőkonyhánk a NÉBIH élelmiszer-higiéniai, élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-minőségi szempontok szerinti minősítő rendszerében „jeles” (90 %) minősítést kapott 2020-ban.

Örömünkre szolgál, hogy egyre növekvő számban étkeznek nálunk felnőtt vendégek, akik vendégétkezőként vagy önkormányzati intézményi alkalmazottként fogyasztják az általunk kínált ebédeket. Konyháinkról rendszeresen vállaljuk gyermektáborok és alkalmi rendezvények étkeztetését is.

Ételeink legnagyobb részét saját tálalókonyháinkon osztjuk ki az ellátott gyermekeknek és felnőtteknek. Jelentős mennyiségű adagszámot szállítunk ki badellákban a velünk szerződéses kapcsolatban álló magán- és egyházi fenntartású intézményekbe.

Emellett igény szerint rendelhető adagonként csomagolt étel, elsősorban vendégétkezőink számára vagy gyermektáborokba. Ez esetben fóliával lezárt, egyszer használatos műanyag dobozba tálaljuk az ételt, és adagonként csomagoltan adjuk át megrendelőnknek.

Célunk, hogy a szigorú közétkeztetési, élelmiszer-biztonsági és pénzügyi keretek között az általunk ellátott gyermek és felnőtt étkezőknek magas színvonalú, minőségi és egészséges étkezést biztosítsunk az év minden napján.

„A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván.”

(Paul Gauguin)